Trakya’daki ekolojik sorunlar ve “Gündöndü” belgeseli

Dünya Çevre Haftası kapsamında İstanbul Üniversitesi Onkoloji Enstitüsünde “Gündöndü” belgeseli gösterimi ile birlikte Trakya’daki ekolojik sorun tartışıldı.

KML_7510dvd

Üniversitemizin tüm Onkoloji çalışanlarının katılımıyla Enstitümüzün Nijat Bilge Kütüphanesinde 06/06/2014 tarihinde, saat:11.00’de Gündöndü Belgeselinin gösterimi gerçekleşti. Gösterimden sonra söyleşiye katılan Nejla Demirci “Trakya bölgesinde gerçekleşen bu kirliliğin ortaya koyduğu sonuçlarla hepimizin bir şekilde karşılaştığını biliyorum ancak özellikle bu kirliliğin sebeplerini ve bölgedeki durumu daha açık biçimde görmenizi istedim” dedi.  Özellikle Trakya bölgesinde kirlilikten dolayı yaşanan kanser hastalıklarının Onkoloji Enstitüsü aracılığıyla gündeme gelmiş olmasından memnuniyet duyduğunu dile getirirken Nejla Demirci, burada bir kez daha ekolojik dengelerin bozulduğu doğa ve canlı hayatının nasıl tehdit edildiğini, sermayenin kar hırsını, yaşam ve tarım alanlarımızın günbegün nasıl yok ettiğini, yaşamlarımızı korumak için mücadele etmenin ve bu mücadelenin de ancak dayanışma ile olabileceğini bu dayanışma içerisinde bilim insanlarının, akademisyenlerin büyük sorumluluğunun olduğunu dile getirdi. Nejla Demirci, bugün buradaki bu etkinliğin  dayanışma duygusunun bir sonucu olduğunu dile getirirken, etkinliği hazırlayan Ayla Karapınar’a ve gösterime ilgi gösteren Onkoloji çalışanlarına teşekkür etti.

Bu kaydı paylaş

İstanbul Üniversitesi © 2017 All Rights Reserved